Pallolem, Goa (29 Ocak- 3 Subat)


Pallolem Arap denizine nazir on numara bir plaj mekani. Hilal seklindeki kumsalin uzerine kurulmus bungalow tarzi onlarca muessese var. Biz de bir tanesine kuruluyoruz. Pallolem’de tipik bur gunumuz soyle gecti: sabah erkenden kalk, plajda ufak bir yuruyus, denizde yuzme, kahvalti, yayila yayila kitap gazete okuma, sekerleme, ogleden sonra gunes banyosu, tekrar yuzme, gunes batimina yakin plaj futbolu (biraz heves etsem plaj kriketi de oyniycam ama oyunun kendisini sevmiyorum), vs vs. yani isin ozu tamamiyle gevsek bir hayat formuna gecis.
Burasi da Avrupanin kisindan sogundan kacan turistlerle dolu. Her turlu memleketten ve yastan insan var, ama birincilik icin Fransizlar’la Ruslar kapisir. Her tarafta Rusca yoga ilanlari var. Bunun yaninda azimsanmayacak miktarda Hintli turist aile de var, ama tabi denize giren bir tane Hintli gaci yok.

1 comment:

  1. Downshifting'ci Ruslar. Moskova'da evi olan aylık birkaç bin dolara kiraya verip soluğu Endonezya, Hindistan gibi yerlerde alıyor. Rusya'nın ebedi kışından bin kere daha iyi olsa gerek bu gevşek hayat formu.

    ReplyDelete